tisdag 29 december 2009

Hej

Är så jävla ensam. Och aldrig, aldrig kan man få känna sig omtyckt och saknad av vissa personer. Fattar inte vad det är som är så jävla svårt. Uppskattar ni inte mig, så dra då.

Jag orkar inte med de här bergodalbanorna.

måndag 28 december 2009

2009

1. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Holland 25 juli - 2 augusti.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte om jag hade några. Isåfall kanske att jag skulle träna regelbundet, och ja, det har jag lyckats bra med.

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Holland, Tyskland, Sverige (nästa år blir det fler!)

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha 2010?
Resor åtminstone till Tyskland, Storbritannien och Frankrike, fast helst tågluffningen med mamma. Hmm. Sen vet jag väl inte, motivation att plugga skulle nog ha behövts mer av andra halvan av året iaf.

7. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja. Har vågat mycket mera.

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag har blivit mycket starkare som person och mina betyg är prima. Sen har jag utvecklats en hel del inom volleybollen också.

9. Största misstaget?
När mitt temperament förstör så mycket.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Tummen var skadad i början av året = döden för mig som passare. Och nu foten som bara gör ont..

11. Bästa köpet?
Har inte varit överdrivet materiell det här året.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, helt klart.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min pojkvän som är underbar och förstående har gjort mig glad många gånger. Jag orkar inte skriva upp alla saker som jag blivit riktigt glad över, men en sak är iaf på julfesten när alla skrattade, härlig känsla.

14. Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2009
Typ hela Röd, David guetta - Sexy bitch, Cidinho & Doca - Rap das armas, Kid Cudi vs Crookers - Day ‘N’ Nite och Promoe - Svennebanan, såklart.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Överlag gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag vet faktiskt inte.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit choklad? Haha.

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen, julkyrka, god mat, kalle anka och julklappar.

19. Blev du kär i år?
Nej, jag var redan.

20. Favoritprogram på tv?
Har sett minimalt på tv i år. Men på datorn har jag sett på gossip girl, ugly betty, playa del sol och desperate housewives.

21. Bästa boken du läste i år?
Har nästan bara läst en, haha! Men den är ca 900 sidor. "This is all" av Aidan Chambers. Läste halva på engelska, halva på svenska.

22. Största musikaliska upptäckten?
Återupptäckt Kent än en gång och återupptäckt David Guetta. Vet inte om jag hittat någon helt ny.. Jo förresten! Bloc party och Glasvegas.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Ska jag minnas det? Gjorde nog inget speciellt. Det vanliga, lagade god tårta och åt den med familjen, öppnade paket.

24. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Antagligen. Perfekt har det ju inte varit.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Lite åt det tråkigare hållet om man jämför med tidigare år. Men man kan väl kalla det bekvämt, men med lite roliga detaljer ibland.

26. De bästa nya människorna du träffade?
Katja och Jennifer. Ehm, jag är trött i huvet nu så jag kommer inte på någon till för stunden.

27. Årets besvikelse?
Att jag inte hann med julen i år. Första stressjulen i mitt liv.

torsdag 24 december 2009

Hittade något att dreggla över



Fifth avenue shoe repair

Julafton!

Så härligt. Men jag har haft brist på saker att göra innan det bär av till kyrkan, sen mat, kalle anka osv. Så jag har dukat bordet typ fyra timmar i förväg, skalat potatis, öppnat en julklapp. Vad ska man göra egentligen?

Nåja, nu tänker jag se sista julkalender avsnittet i svenska julkalendern och måla naglarna. Sen borde jag nog äta något, åt knappt någon frukost.

God jul i alla fall :)

onsdag 16 december 2009

Jocke Berg, Kent

Även om jag ibland inte lyssnar på mer än två kent låtar på en månad, så slutar jag aldrig tycka om dem. Och även om jag ibland har någonslags svackor och inte finner det fullt så genialiskt, så faller alla såna tankar bort när jag får se dem live. De två konserterna jag har varit på har varit två av de bästa dagarna i mitt liv. Ingen tvekan. Och i år blir det i alla fall två till. PEPP!

Behövde få säga det. För jag älskar dem så mycket. Jag tror aldrig har jag uttryckt mig så förut. Men det är väl så det egentligen är? Om jag njuter varje sekund av deras musik och det stundtals känns som om jag lever enbart för att få lyssna på deras underbara musik och se hur de framför den.

Jag tror det kallas kärlek.

måndag 14 december 2009

Svacka

Japp. Jag är verkligen i en svacka och jag hoppas verkligen att den kommer gå över under jullovet. Är så sjukt trött på det här nu. Jag har för mycket saker i huvudet bara.

Vill kunna leva så som jag vill: äta, mysa, festa, träna. Utan att behöva känna stress och ha tusen saker i huvudet och på schemat hela tiden.

Nu är jag bara seg. And I don't like it. Var är Piffiga pyssel Pou?

söndag 13 december 2009

Banan

Puh, har precis avklarat 50 minuters körning med min pappa som säger: DU KAN INTE PARKERA! Även om jag börjar bli bättre på det och han inte kan säga hur jag ska göra för att det ska gå bra (alltså är det lite svårt att göra det bättre).

Nu ska jag fortsätta min tredje eller fjärde roliga helg i rad med pluggande. Åh det är ju så roligt. Eller så inte. Men jag måste kämpa för efter det här provet är det bara tyska pluggande som gäller, vilket är mera varierande och förståeligt än den här dumma kulturgeografin som bara består av självklarheter som man ändå inte kommer komma på när man skriver provet.

Upplyftande dag som sagt. Jag får i alla fall baka pepparkakor senare idag (= äta deg och bli ännu rundare om magen). Nej! Kom precis på att jag måste städa idag också. Gud nej, vill inte.
Äd, var är du? Du skulle ju städa åt mig!

Peppar på tisdag istället med träning och endast lite lätt tyska studerande tillsammans med julfestrepliks övande. Eller var det då jag skulle till prev? Åh nej.

Okej, nu har jag alltså kommit fram till att alla dagar innan jullovet suger. Underbart. Nu ska jag gå och gråta en stund eller något liknande. Hej.

fredag 11 december 2009

Tjäää

Idag har jag äntligen träffat en läkare som verkade veta vad han pratade om. Men det innebar också en kostnad på 125 euro + inlägg. Wohoo. Men om det gör så att jag blir bra i foten är han en gud.

Nåja. Jag fick spruta i foten som kan börja göra ont om någon dag och jag får inte spela i helgen.. Men jag har äntligen fått inlägg och det känns så skönt.

På tal om volleyboll så gick träningen faktiskt rätt bra igår, sånt gillas av mig. Synd bara att jag som sagt inte får spela imorn. Men det är inget att gråta över, skulle ändå bara spela typ ett set pga att vi tydligen har "för några passare" så vi tar med en från damlaget, bara för att hon ska få matchtid. Även om vi redan är femtioelva passare i vårt lag. Åh jag dör. Omoget för att vara damlaget. Skärp er, jag kan, jag vill och jag är bra. Dötrist att inte uppskattas då.

Nu borde jag verkligen börja plugga. Gud. Tre dagar kvar till mitt första prov inklusive idag. Och jag kan inget. Great.

torsdag 10 december 2009

Woop

I've tried not to care about the way I dress as much as I did before. Because then I bought clothes every now and then, even if I sometimes bought them at emmaus (and I still do). Buying new clothes often, is really bad for the environment, so I tried to stop. But I don't feel like myself anymore. I need to express myself trough my clothes, I need to wear what I want and just be narrowed by my economi. It makes me feel good to wear clothes that I like for the moment.

But I still care about the environment, and I'm not going to just shrug it off. I don't really know what to do.

Blubb. Jag är lite engelsk idag, jag känner att jag bör vara det oftare, har börjat känna mig så knacklig. Nåja. Nu är det precis skola och jag väntar på att få höra om det verkligen är sant att Kent (the Kent) kommer till Åland i sommar.